Technieken

Soil-ID Vochtwering beschikt over een groot scala aan technieken om vocht niet langer de kans te geven het woon- en werkklimaat in bestaande panden te bedreigen.

Optrekkend en doorslaand vocht wordt bestreden met injecties van vloeistoffen op basis van waterwerende kiezelzuurverbindingen. In andere gevallen wordt gebruik gemaakt van hydrostructuurharsen, op acrylaatbasis. We boren volgens een vooraf bepaald patroon gaten in de te behandelen muur of vloer. Daarna worden packers ingebracht die worden aangesloten op de injectieapparatuur. De injecties vinden onder een zeker overdruk plaats. De waterwerende vloeistoffen verspreiden zich via de haarvaten van het beton of baksteen van vloer of muur en vormen daar een voor water ondoordringbare laag. In andere gevallen wordt voor het injecteren gebruik gemaakt van een variant op PUR-schuim of van een speciaal soort microcement of Dämmer. In alle gevallen zal het eindresultaat hetzelfde zijn: een voor vocht ondoordringbaar oppervlak.

Een andere, zeer duurzame oplossing, wordt  onder meer in gemetselde kelders toegepast: het aanbrengen van een nieuw waterdicht pleistersysteem. Voorafgaand daaraan moeten alle lagen die in de loop van de tijd zijn aangebracht, worden verwijderd. Het schone metselwerk dat dan tevoorschijn komt wordt laag voor laag afgewerkt tot een nieuwe pleisterlaag van 30 mm dikte. Duurzaam droog! Deze pleisterlaag kan desgewenst worden afgewerkt met een esthetische deklaag.

Interesse?

Stuur een mail, of beter nog: bel 030-2411517, dan kunnen we meteen concreet worden.

©2019 Soil-ID    -     Disclaimer    -    Webdesign: Webton.nl